Darwin Centre: The National History Museum

London, England

About

This Work

The architect envisioned a light, airy space surrounding the cocoon structure at the heart of this landmark structure. Creating a contemporary enclosure, while meeting the client’s light transmission requirements, Novum used a three layer, ETFE AFP-System with a reflective screen print on the top layer. At each gable end, Novum engineered an interface to allow access for a cleaning gantry. The museum remained open to the public during installation; a challenge Novum was able to overcome by using rope access methods in lieu of heavy industrial equipment.

Darwin Centre: The National History Museum

Project Specifications

Size icon

SIZE

8,610 sq ft / 800 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Air Filled Pillow

Compass icon

ARCHITECT

CF Moller

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Darwin Centre: The National History Museum

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Darwin Centre: The National History Museum
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.