Haymarket Railway Station

Edinburgh, Scotland

About

This Work

Novum was contracted to engineer, furnish and install this impressive air filled pillow roof over Edinburgh Haymarket Station. To achieve the roof covering, which utilised 3 layer ETFE pillows and perimeter drainage, close coordination with the client’s professional team was essential due to the demanding and confined nature of the site space. The pillows were printed with a solar control pattern to reflect the solar energy away from the enclosed distribution space below. The barrel vault shaped main roof allows water to drain quickly to the perimeter edges and insulated access gutters were provided to ensure secure means of access for future maintenance.

Haymarket Railway Station

Project Specifications

Size icon

SIZE

9,670 sq ft / 900 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Architecturally Exposed Steel
Air Filled Pillow

Compass icon

ARCHITECT

IDP Architects

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Haymarket Railway Station

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Haymarket Railway Station
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.