Hull History Centre

Hull, England

About

This Work

Novum was contracted to engineer, furnish and install an intricate curved roof along the south side of the Hull History Centre. Half of the roof covers an outdoor seating area for guests and the other half encloses the main reception area. The roof consists of 23 ETFE air filled pillows that attach to a glulam structure which was also developed by Novum. The curves and tight radii of the structure was resolved by the patterning and fabrication skills of Novum’s membrane production facility. The museum has since won many architecture awards.

Hull History Centre

Project Specifications

Size icon

SIZE

9,700 sq ft / 900 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Air Filled Pillow

Compass icon

ARCHITECT

Pringle Richards Sharratt Architects

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Hull History Centre

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Hull History Centre
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.