Maggies Cancer Care Centre

Oxford, England

About

This Work

Maggie’s Centre Oxford was opened in October 2014 and has been shortlisted for a Royal Institute of British Architects (RIBA) South Award. Novum was contracted for the façade glazing on the project. A ‘shuffle’ glazing system was used which utilises large glass panel sizes and minimal structural elements. The “tree house style” is simple in appearance, but a technically advanced solution in which the glazing integrated with other trades including steel and timber internal fittings.

Maggies Cancer Care Centre

Project Specifications

Size icon

SIZE

1465 sq ft / 140 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Glass to Glass

Compass icon

ARCHITECT

Wilkinson Eyre

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Maggies Cancer Care Centre

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Maggies Cancer Care Centre
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.