NWU Simpson & Querrey Biomedical Center

Chicago, Illinois, USA

About

This Work

Novum was contracted to engineer, furnish, and install a stunning glass enclosure of the “Wintergarden” at the Simpson & Querrey Biomedical Research Center in Chicago, IL. The glass enclosure is rectangular in plan and measures approximately 116’-8” long, 31’-6” tall, and 44’-0” deep. The enclosure is clad with Novum’s Edge Clamped Glass and Point Supported Glass Systems. The support structure utilises Novum’s Tension Rod and Architecturally Exposed Steel Systems as vertical steel columns, horizontal beams, and trusses with kingposts and tension rod bracing. The Wintergarden creates a bright environment for medical professionals and personnel during long days at the state-of-the-art medical facility.

NWU Simpson & Querrey Biomedical Center

Project Specifications

Size icon

SIZE

9,980 sq ft / 930 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Architecturally Exposed Steel
Tension Rod
Point Supported Glass
Edge Clamped Glass

Compass icon

ARCHITECT

Perkins + Will
Blueprint icon

GENERAL CONTRATOR

Power Construction

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

NWU Simpson & Querrey Biomedical Center

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

NWU Simpson & Querrey Biomedical Center
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.